Fazole citronové
25 min.
Ingredience
- 900gramůFazole
- 65gramůMáslo čerstvé
- 4lžičkyMouka pšeničná hladká
- 3decilitryVývar zeleninový
- 5lžicVíno bílé
- 6lžicSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceTymián sušený
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
21 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
1 g
Cukr
312 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme fazole doměkka. Necháme je okapat a vyklopíme na předeřátou mísu.
- 2Rozpustíme ve woku máslo, přidáme mouku a minutu smažíme. Odstavíme a přiléváme postupně vývar a víno. Vrátíme na sporák a přivedeme k varu za stálého míchání.
- 3Odstavíme ze sporáku a vmícháme oregano, bazalku, tymián, smetanu, citronovou kůru a šťávu. Osolíme, opepříme a přelijeme omáčku přes fazole.
- 4Zamícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.