Fazole na bretaňský způsob

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočené fazole uvaříme do měkka a scedíme je.
  • 2
    Na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opepříme a zalijeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme.
  • 3
    Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme.
  • 4
    Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí, okyselíme a mírně osladíme.
  • 5
    Podáváme se sázenými nebo s vařenými vejci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.