Fazole na bretaňský způsob
50 min.
Ingredience
- 400gramůFazole bílé
- 50gramůSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 70gramůProtlak rajčatový
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole uvaříme do měkka a scedíme je.
- 2Na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opepříme a zalijeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme.
- 3Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme.
- 4Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí, okyselíme a mírně osladíme.
- 5Podáváme se sázenými nebo s vařenými vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.