Fazole s dušenou zeleninou
50 min.
Ingredience
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 100gramůCibule
- 20gramůMed včelí
- 40gramůMelasa
- 80gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 20gramůPomerančová kůra
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůNové koření mleté
- 250gramůPaprika červená
- 40gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 350mililitrůVývar slepičí
- 25gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, petrželku s lístky koriandru posekáme na jemno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme lžíci medu, promícháme, přidáme melasu, papriky, nové koření, rajčatový protlak, zalijeme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Vsypeme strouhanou pomerančovou kůru, koriandr s petrželkou, podle chuti sůl, pepř, krátce povaříme, přimícháme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.