Fazole s rýží
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůFazole bílé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůHrášek
- 1šálekVývar zeleninový
- 100gramůRýže loupaná
- 1lžíceBazalka
- 100gramůMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
- 0,5decilitrOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole uvaříme do měkka a osolíme.
- 2V kastrole na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli a česnek, přidáme nasekanou bazalku, na kostičky nakrájenou mrkev a čerstvý hrášek (můžeme použít i sterilovaný). Podlijeme vývarem a zvolna dusíme.
- 3K zelenině přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vodu, osolíme, zlehka promícháme a dusíme do měkka. Nakonec vmícháme uvařené fazole a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.