Fazole s vejci a pórkem
55 min.
Ingredience
- 300gramůFazole bílé
- 1litrVoda pitná
- 120gramůAnglická slanina
- 1lžíceOlej rostlinný
- 200gramůPórek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
962 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.
- 2Plátky anglické slaniny stočíme do ruliček, upevníme párátky a na pánvi ze všech stran opečeme. Do výpeku přidáme trochu oleje, očištěný, na kolečka nakrájený pórek, sůl a pepř. Vše chvíli podusíme.
- 3Potom vmícháme uvařené fazole a dusíme doměkka.
- 4Pokrm upravíme na talíře a obložíme na kolečka nakrájenými vařenými vejci, ruličkami slaniny a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.