Fazole se slaninou a česnekem
60 min.
Ingredience
- 400gramůFazole
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaKmín drcený
- 1kusPaprika červená
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
467 mg
Cukr
761 mg
Postup přípravy
- 1Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.
- 2V kastrole na rozehřátém oleji rozškvaříme slaninu nakrájenou na hranolky. Okořeníme kmínem, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a chvíli podusíme.
- 3Potom přidáme uvařené fazole, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.