Fazole se smetanou a škvarky
120 min.
Ingredience
- 400gramůFazole
- 1,5lžíceSůl
- 1kusBobkový list
- 80gramůVepřové škvarky
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 3lžíceStrouhanka
- 0,5lžícePepř černý mletý
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůZelí kysané
- 4krajíceChléb konzumní
- 0,8litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1057 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
51 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme den dopředu do studené vody (8 dl). Druhý den fazole dáme do čisté vody a pomalu je vaříme se solí a bobkovým listem doměkka minimálně 1 hodinu.
- 2Mezitím si pokrájíme škvarky na menší kusy a v pánvi se sádlem je znovu rozpálíme, přimícháme strouhanku, promícháme a odstavíme z plotny.
- 3Uvařené fazole dáme do zapékací mísy, vyjmeme bobkový list, smícháme je se škvarky a strouhankou, dochutíme solí, pepřem a zalijeme smetanou.
- 4Mísu zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme 30 minut při 200 °C. Zapečené fazole podáváme s kysaným zelím a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.