Fazole v rajčatové omáčce
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 600gramůFazole Borlotti
- 300mililitrůOmáčka rajčatová
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme vodu k varu. Fazole vyloupeme a vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme listy šalvěje a vaříme asi 12 minut doměkka. Poté vodu slijeme a fazole odložíme.
- 2Na hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji 5 minut doměkka opékáme. Nesmí nám však zhnědnout.
- 3Přidáme do pánve uvařené fazole se šalvějí, rajčatovou omáčku a promícháme. Za občasného zamíchání přivedeme omáčku k varu, zmírníme teplotu, pánev zčásti přiklopíme a dusíme asi 10 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne.
- 4Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké, ozdobené šalvějovými listy nakrájenými na proužky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.