Fazole v rajčatové omáčce

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme vodu k varu. Fazole vyloupeme a vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme listy šalvěje a vaříme asi 12 minut doměkka. Poté vodu slijeme a fazole odložíme.
  • 2
    Na hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji 5 minut doměkka opékáme. Nesmí nám však zhnědnout.
  • 3
    Přidáme do pánve uvařené fazole se šalvějí, rajčatovou omáčku a promícháme. Za občasného zamíchání přivedeme omáčku k varu, zmírníme teplotu, pánev zčásti přiklopíme a dusíme asi 10 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne.
  • 4
    Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horké, ozdobené šalvějovými listy nakrájenými na proužky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.