Fazole z francouzské kuchyně
50 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 3litryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 3mililitryCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky očistíme, opláchneme pod studenou, tekoucí vodou a necháme okapat. Rajčata spaříme 1 litrem vroucí vody, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle.
- 2Do hrnce dáme na malé kousky nakrájenou slaninu, osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájený česnek, připravenou mrkev, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme, přisypeme okapané fazolové lusky. Zalijeme zbylou vodou a pod poklicí, na mírném ohni, za občasného promíchání vaříme doměkka. Když se vyvaří voda a zůstane šťáva, můžeme stáhnout ze sporáku.
- 3Hotové fazole necháme pod poklici 5-10 minut odpočinout. Potom je rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme citrónovou šťávou a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.