Fazole zapečené se sýrem
65 min.
Ingredience
- 300gramůFazole
- 1500mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
43 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
487 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočené fazole uvaříme v 1500ml neosolené vody doměkka.
- 2Uvařené fazole slijeme a promícháme s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
- 3Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a necháme v troubě prohřát. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.