Fazolková polévka s jarními cibulkami
38 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 50mililitrůMáslo čerstvé
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 5kusůCibulka jarní
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 600mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibulky očistíme, nakrájím na drobno i s natí. Fazolky nakrájíme na kousky, petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno.
- 2Na másle zpěníme cibulky, zalijeme vroucí vodou, vmícháme propláchnutou rýži, fazolky, osolíme a vaříme, až fazolky změknou. Poté přilijeme vroucí vývar, vmícháme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Na závěr přidáme ještě smetanu, prohřejeme a polévku odstavíme. Před podáváním vmícháme bylinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.