Fazolková polévka s kysanou smetanou
50 min.
Ingredience
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryZakysaná smetana
- 30gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMrkev kořen
- 1kusBujón hovězí
- 1lžičkaSůl
- 0,75litrVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na šikmé proužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a vše uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Jíšku přidáme k zelenině, polévku podle chuti přisolíme, přidáme bujón a ještě chvíli povaříme.
- 3Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehanou smetanu, česnek utřený se solí a přivedeme téměř k varu.
- 4Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.