Fazolková polévka s rajčatovým protlakem
40 min.
Ingredience
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na kousky a povaříme ve vývaru 20 minut.
- 2V pánvi na oleji osmahneme hladkou mouku, přidáme mletou papriku a vmícháme rajčatový protlak. Směs vmícháme k uvařeným fazolkám.
- 3Polévku ještě chvíli povaříme, opepříme, mírně osladíme, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.