Fazolkový nákyp

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté fazolky zbavené vláken nakrájíme šikmo na proužky. Osolíme je a dusíme na lžíci másla téměř doměkka a do vydušení šťávy.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a vymícháme na hustou kaši.
  • 3
    Jíšku vložíme do mísy, osolíme a postupně zamícháme žloutky, nasekanou petrželku a fazolky. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 4
    Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy směs urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby asi na 30 minut.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami a rajčatovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.