Fazolkový nákyp
50 min.
Ingredience
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté fazolky zbavené vláken nakrájíme šikmo na proužky. Osolíme je a dusíme na lžíci másla téměř doměkka a do vydušení šťávy.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a vymícháme na hustou kaši.
- 3Jíšku vložíme do mísy, osolíme a postupně zamícháme žloutky, nasekanou petrželku a fazolky. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- 4Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy směs urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby asi na 30 minut.
- 5Podáváme s vařenými bramborami a rajčatovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.