Fazolkový nákyp s rýží

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražené fazolky podusíme v osolené vodě do měkka a scedíme je.
  • 2
    Mouku nasucho opražíme, po vychladnutí ji rozmícháme s mlékem a uvaříme hustou omáčku.
  • 3
    Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme ve vrstvách fazolky, vařenou rýži, nadrobno nakrájený salám a vše zalijeme připravenou omáčkou. Povrch poklademe vločkami másla, přelijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka a posypeme strouhankou.
  • 4
    Pokrm upečeme v mírně vyhřáté troubě a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.