Fazolkový salát s bazalkou a ovčím sýrem
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 5lžicOlej salátový
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky, vložíme do osolené vařící vody a vaříme 15 - 20 minut. Vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
- 2Z oleje, octa, 2 lžic fazolkového vývaru, oloupané, nadrobno nakrájené cibule, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí vychladlé fazolky.
- 3Sýr rozdrobíme, omyté lístky bazalky natrháme a vše vmícháme do salátu. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.