Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu
35 min.
Ingredience
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceKmín drcený
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 400gramůKuřecí prsa
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 160gramůKuskus
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolky vaříme v horké vodě 2 minuty, scedíme a necháme vychladnout. Smícháme spařený kuskus, papriku, kmín, citrónovou kůru, koriandr, sůl a pepř.
- 2Kuřecí řízečky obalíme v mouce, vajíčku a kuskusové směsi. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Hotové necháme okapat na ubrousku.
- 3Zálivku umícháme z olivového oleje, citrónové šťávy, prolisovaného česneku, soli a pepře.
- 4Řízečky rozdělíme na fazolky, lístky mangoldu nebo špenátu a pokapeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.