Fazolkový salát s nivou
40 min.
Ingredience
- 6lžicOlej olivový
- 10dekagramůAnglická slanina
- 1kusCiabatta
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 140gramůSýr Niva (Rokfór)
- 150gramůRukola
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- Zálivka
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 2lžíceOcet vinný červený
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si zálivku do které smícháme 2 lžičky dijónské hořčice, 2 lžíce vinného octa, 6 lžic olivového olej, špetku soli a pepře.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm stroužek česneku a na kostičky nakrájenou slaninu. Po dvou minutách přidáme na kostičky nakrájenou ciabattu a opékáme dozlatova.
- 3Do vroucí vody ponoříme vejce a necháme 7 minut vařit, pak je zchladíme, oloupeme a odložíme stranou. Zelené fazolky omyjeme, očistíme a necháme 5 minut blanšírovat v osolené vroucí vodě, poté je slijeme a necháme okapat.
- 4Ve velké salátové míse smícháme fazolky, osmaženou slaninu, ciabattu, nasekanou rukolu a na kostičky nakrájenou nivu. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Rozdělíme na talíře a navrch položíme rozpůlená vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.