Fazolkový salát s nivou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si zálivku do které smícháme 2 lžičky dijónské hořčice, 2 lžíce vinného octa, 6 lžic olivového olej, špetku soli a pepře.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm stroužek česneku a na kostičky nakrájenou slaninu. Po dvou minutách přidáme na kostičky nakrájenou ciabattu a opékáme dozlatova.
  • 3
    Do vroucí vody ponoříme vejce a necháme 7 minut vařit, pak je zchladíme, oloupeme a odložíme stranou. Zelené fazolky omyjeme, očistíme a necháme 5 minut blanšírovat v osolené vroucí vodě, poté je slijeme a necháme okapat.
  • 4
    Ve velké salátové míse smícháme fazolky, osmaženou slaninu, ciabattu, nasekanou rukolu a na kostičky nakrájenou nivu. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Rozdělíme na talíře a navrch položíme rozpůlená vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.