Fazolkový salát se špenátem a mrkví
35 min.
Ingredience
- 500gramůKarotka baby
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůJogurt bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky a povaříme v osolené vodě 5 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Fazolky očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Špenát očistíme, dobře omyjeme a necháme okapat.
- 4Jogurt promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a olejem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
- 5Mrkev a fazolky promícháme v míse, vmícháme špenát a salát rozdělíme na talíře. Pokapeme jogurtovou zálivkou a podáváme.
- 6Pro vylepšení chuti můžeme salát posypat rozdrobenými bryndzovými nebo jinými sýrovými oplatkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.