Fazolky na šalvěji
50 min.
Ingredience
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej stolní
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na proužky, vložíme do osolené vařící vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Scedíme, necháme okapat.
- 2Měkké fazolky dáme na pánvičku s rozehřátým olejem, přidáme pepř, šalvěj a osmažíme. Nakonec k fazolkám přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.