Fazolky po burgundsku
60 min.
Ingredience
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 2decilitryVíno červené
- 1šálekVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 250gramůMrkev kořen
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolky očistíme, dvakrát překrojíme, mírně podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.
- 2Potom přilijeme víno a přidáme do měkka uvařenou, na tenká kolečka nakrájenou mrkev.
- 3Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.