Fazolky po provensálsku
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůRajčata
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek, rajčata nakrájená na čtvrtky, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a dusíme.
- 3Když rajčata změknou, přidáme okapané fazolky, zamícháme a ještě chvíli podusíme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.