Fazolky pro labužníky
30 min.
Ingredience
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaMarmeláda meruňková
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné fazolové lusky nakrájíme na kousky a vsypeme do hluboké nádoby. Podlijeme 100ml vody, přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě 15 minut při plném výkonu. Během vaření jednou zamícháme.
- 2Do smetany vmícháme mouku, 100ml vody, prolisovaný česnek, meruňkovou marmeládu a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Připravenou omáčkou zalijeme fazolky a vaříme ještě 5 minut při plném výkonu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.