Fazolky s koprovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 75gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyHořčice
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme, omyjeme, pokrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, povaříme je ve vroucí osolené vodě 8 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V kastrolu smícháme sladkou a zakysanou smetanu. Přidáme hořčici, zahříváme na mírném ohni - nevaříme. Do omáčky vmícháme omytý, jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a opepříme. Metlou omáčku rozšleháme do hladka.
- 3Fazolky rozdělíme na talíře a zalijeme koprovou omáčkou.
- 4Můžeme podávat s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.