Fazolky s vepřovými panenkami
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSaturejka
- 3kusyŠalotka
- 1lžíceOcet vinný
- 100mililitrůVíno bílé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 400gramůVepřová panenka
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
55 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky povaříme ve vývaru 15 minut, necháme okapat. Do každého plátku slaniny zabalíme asi 10 ks fazolek, vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut do křupava.
- 2Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, opečeme na oleji po každé straně cca 4 minuty, maso osolíme, opepříme a spolu s fazolkami udržujeme v teple.
- 3Oloupanou šalotku na jemno nasekáme, svaříme s 1/3 lístků satruejky, vínem, octem a 4 lžícemi vývaru. Propasírujeme sítem, rozmícháme se žloutkem a ve vodní lázni utřeme do krému. Postupně zašleháme rozpuštěné máslo, přidáme zbylou saturejku a opepříme.
- 4Fazolky, plátky masa a krém upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.