Fazolky s vepřovými panenkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
55 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté fazolky povaříme ve vývaru 15 minut, necháme okapat. Do každého plátku slaniny zabalíme asi 10 ks fazolek, vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut do křupava.
  • 2
    Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, opečeme na oleji po každé straně cca 4 minuty, maso osolíme, opepříme a spolu s fazolkami udržujeme v teple.
  • 3
    Oloupanou šalotku na jemno nasekáme, svaříme s 1/3 lístků satruejky, vínem, octem a 4 lžícemi vývaru. Propasírujeme sítem, rozmícháme se žloutkem a ve vodní lázni utřeme do krému. Postupně zašleháme rozpuštěné máslo, přidáme zbylou saturejku a opepříme.
  • 4
    Fazolky, plátky masa a krém upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.