Fazolky se šalvějovými noky
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 500gramůBramborové noky
- 2kusyRajčata
- 1špetkaPepř bílý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Z omyté šalvěje otrháme lístky. V pánvi na 3 lžících rozehřátého olivového oleje opečeme bramborové noky. Přidáme šalvěj, cibuli a česnek.
- 3Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kousky. Noky odsuneme na kraj pánve, přilijeme lžíci oleje a krátce na něm ohřejeme fazolky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a promícháme.
- 4Pokrm podáváme v pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.