Fazolky v koprové omáčce
60 min.
Ingredience
- 200gramůFazole červené
- 150mililitrůMléko sójové
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet rýžový
- 1špetkaSaturejka
- 1špetkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaBazalka
- 50gramůMouka rýžová
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole dáme vařit v té vodě, ve které se namáčely. Přidáme saturejku, bazalku a oregano. Fazole solíme až ke konci vaření. Vaříme na mírném ohni asi 50 minut.
- 2V misce si rozmícháme rýžovou mouku ve vodě a vmícháme do uvařených fazolí. Ještě krátce povaříme. Pokrm nám tímto zhoustne. Přilijeme sojové mléko a důkladně promícháme.
- 3Lehce okyselíme, vmícháme sekaný kopr a pokapeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.