Fazolky v kořeněném nálevu
58 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůFazolové lusky zelené
- 40gramůSůl
- 250mililitrůOcet vinný
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceHořčičné semínko
- 3kusySaturejka
- 500mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyKopr čerstvý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme je a necháme okapat.
- 2Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na špalíčky. Zalijeme 500 ml vody, octem, přidáme cukr, hořčičná semínka a uvedeme do varu. Horkým nálevem zalijeme fazolky se snítkami bylinek v čistých sklenicích a dobře uzavřeme.
- 3Na dno hrnce rozprostřeme utěrku, postavíme na ni sklenice, zalijeme do poloviny vodou, uvedeme do varu a při mírné teplotě - nevaříme - sterilujeme asi 25 minut.
- 4Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.