Fazolky v šunkové omáčce
35 min.
Ingredience
- 500gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůŠunka dušená
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusFeferony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
847 mg
Postup přípravy
- 1Sterilizované fazolky scedíme, necháme okapat. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a v ní doměkka uvaříme okapané fazolky. Uvařené fazolky opět scedíme a necháme okapat.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Potom přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Smetanu smícháme se 2 dl vody a zalijeme jíšku, do které vložíme na kousky nakrájenou šunku. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme.
- 5Následovně omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nasekanou feferonku. Nakonec vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, připravené fazolky a vše ještě dobře prohřejeme.
- 7Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.