Fazolky v šunkové omáčce

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
847 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilizované fazolky scedíme, necháme okapat. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a v ní doměkka uvaříme okapané fazolky. Uvařené fazolky opět scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Potom přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Smetanu smícháme se 2 dl vody a zalijeme jíšku, do které vložíme na kousky nakrájenou šunku. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme.
  • 5
    Následovně omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nasekanou feferonku. Nakonec vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, připravené fazolky a vše ještě dobře prohřejeme.
  • 7
    Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.