Fazolová polévka pocházející z Toskánska

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu dopředu zahřejeme několik minut na 150 °C. Na středně velké kostičky rozkrájíme ciabattu. Její kostičky nasypeme na suchý plech, vložíme do teplé trouby a kostičky necháme 10 minut schnout.
  • 2
    Mezitím na drobné kostičky pokrájíme cibuli a prolisujeme stroužky česneku. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme cibuli i česnek. Osmahneme, dokud není obojí měkké, tedy 3 až 4 minuty. Pak do pánve přidáme rajčata, která jsme předtím také nakrájeli na kostky. Vsypeme zelené fazolky a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše pečlivě promícháme a jakmile se směs začne vařit, stáhneme oheň a ještě necháme 2 minuty vařit.
  • 3
    Přidáme suché kostky ciabatty, zvýšíme plamen a počkáme dokud se polévka nezačne opět vařit. Provaříme ještě 5 minut. Na závěr osolíme a opepříme podle potřeby a na ozdobu každé porce polévky roztrháme několik lístků čerstvé bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.