Fazolová polévka pocházející z Toskánska
30 min.
Ingredience
- 1kusCiabatta
- 3kusyCibule
- 1kusČesnek
- 400gramůRajčata
- 400gramůFazole
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusBazalka
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu dopředu zahřejeme několik minut na 150 °C. Na středně velké kostičky rozkrájíme ciabattu. Její kostičky nasypeme na suchý plech, vložíme do teplé trouby a kostičky necháme 10 minut schnout.
- 2Mezitím na drobné kostičky pokrájíme cibuli a prolisujeme stroužky česneku. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme cibuli i česnek. Osmahneme, dokud není obojí měkké, tedy 3 až 4 minuty. Pak do pánve přidáme rajčata, která jsme předtím také nakrájeli na kostky. Vsypeme zelené fazolky a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše pečlivě promícháme a jakmile se směs začne vařit, stáhneme oheň a ještě necháme 2 minuty vařit.
- 3Přidáme suché kostky ciabatty, zvýšíme plamen a počkáme dokud se polévka nezačne opět vařit. Provaříme ještě 5 minut. Na závěr osolíme a opepříme podle potřeby a na ozdobu každé porce polévky roztrháme několik lístků čerstvé bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.