Fazolová polévka s chlebem a zelím
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 80mililitrůOlej olivový
- 2kusyCeler bulvový
- 2kusyCuketa
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžícePesto
- 940mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůFazole bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 8plátkůChléb konzumní
- 40gramůSýr Parmezán
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 0,5kilogramZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
17 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na 60 ml oleje deset minut pomalu připravujeme nasekanou cibuli, kolečka mrkve, čtyři prolisované stroužky česneku, plátky celeru a nasekaný fenykl. Pak přidáme plátky cuket a vaříme dvě minuty. Poté přidáme nasekaná rajčata, omáčku pesto, vývar, fazole a přivedeme je k varu. Pak oheň stáhneme, směs přikryjeme a dusíme půl hodiny do změknutí. Polévku posolíme a opepříme.
- 2Nakrouhané zelí smažíme dvě minuty na zbytku oleje. Nandáme ho na šest až osm plátků chleba a podáváme spolu s polévkou a nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.