Fazolová polévka s haluškami
65 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 300gramůFazole
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůCibule
- 10gramůLibeček
- 10gramůBazalka
- 120gramůHalušky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
644 mg
Postup přípravy
- 1Fazole namáčíme ve slané vodě nejméně osm hodin předem, nejlépe přes noc.
- 2Mrkev nakrájíme na kolečka, petržel na kostičky, cibuli nadrobno, libeček a bazalku posekáme.
- 3K fazolím přidáme do vody mrkev a petržel, přivedeme k varu a vaříme doměkka. V pánvi usmažíme z oleje, mouky a cibule jíšku, opatrně přilijeme k fazolím a provaříme. Polévku rozmixujeme přímo v hrnci tyčovým mixérem, přisypeme bazalku, libeček, halušky a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.