Fazolová polévka s klobásou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
52 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole namočíme na 24 hodin do vody a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle, zasypeme paprikou,
  • 2
    osmahneme, zalijeme vývarem, povaříme a vlijeme do vařících se fazolí.
  • 3
    Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a přidáme k fazolím. Ochutíme solí, octem a smetanou, krátce povaříme.
  • 4
    Kořenovou zeleninu nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásu, slijeme a přidáme do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.