Fazolová polévka s klobásou
80 min.
Ingredience
- 3dekagramyCibule
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5dekagramůSádlo škvařené
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 15dekagramůFazole bílé
- 1kusPetržel kořen
- 5dekagramůMáslo čerstvé
- 25dekagramůKlobása Dunajská
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusPolévkové kostky Vitana
- 6dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
52 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme na 24 hodin do vody a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle, zasypeme paprikou,
- 2osmahneme, zalijeme vývarem, povaříme a vlijeme do vařících se fazolí.
- 3Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a přidáme k fazolím. Ochutíme solí, octem a smetanou, krátce povaříme.
- 4Kořenovou zeleninu nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásu, slijeme a přidáme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.