Fazolová polévka s mletým masem
65 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 120gramůPaprika červená
- 120gramůCeler řapíkatý
- 200gramůHovězí maso mleté
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůFazole bílé předvařené
- 3gramyKmín celý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSkořice mletá
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůZakysaná smetana
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku bez jádřince rozkrájíme na kostičky, řapíkatý celer na nudličky, rajčata scedíme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, celer a osmahneme. Přidáme mleté maso, orestujeme, přidáme rajčata, česnek, sůl, pepř, kmín, špetku chilli koření, skořice a cayenského pepře. Zalijeme vývarem, zvolna vaříme 20 minut. Nyní přisypeme fazole a vaříme do měkka.
- 3Polévku rozmixujeme, přimícháme zakysanou smetanu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.