Fazolová polévka s ostravskou klobásou
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 150gramůKlobása ostravská
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusFeferony
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůOlej rostlinný
- 1,2litryVoda pitná
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůFazole
- 1lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kostičky, klobásu nakrájíme na plátky, česnek utřeme se solí, papriky (i feferonku) zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka.
- 2Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme klobásu, nakrájené papriky, zasypeme moukou a restujeme. Přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vodou, pivem a vaříme zhruba 40 minut.
- 3Na závěr přidáme scezené fazole, pepř, petrželovou nať a necháme jen přejít varem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.