Fazolová polévka s ostravskou klobásou

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na kostičky, klobásu nakrájíme na plátky, česnek utřeme se solí, papriky (i feferonku) zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme klobásu, nakrájené papriky, zasypeme moukou a restujeme. Přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vodou, pivem a vaříme zhruba 40 minut.
  • 3
    Na závěr přidáme scezené fazole, pepř, petrželovou nať a necháme jen přejít varem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.