Fazolová polévka se skopovým masem
110 min.
Ingredience
- 67gramůCibule
- 107gramůFazole bílé
- 400gramůSkopový bok
- 0,7gramPepř černý mletý
- 13gramůSůl
- 13gramůPolévkové koření
- 67gramůSlanina vepřová
- 13gramůPaprika mletá sladká
- 33gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůČesnek
- 1800mililitrůHovězí vývar základní
- 33gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
664 mg
Postup přípravy
- 1Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme je několik hodin máčet a potom je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, ne však rozvaříme. Během vaření doléváme vařící vodu podle potřeby.
- 2Skopové maso (bok) opláchneme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
- 3Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.
- 4Na osmaženou cibuli vložíme nakrájené maso, osmahneme je a zaprášíme prosátou moukou. Znovu osmahneme, přidáme papriku a rajčatový protlak, pepř a zalijeme vlažným vývarem z bílých kostí.
- 5Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme česnek utřený se solí a vaříme zvolna za občasného promíchání, až maso změkne.
- 6Do provařené polévky přidáme uvařené fazole.
- 7Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.