Fazolová polévka se skopovým masem

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
664 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme je několik hodin máčet a potom je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, ne však rozvaříme. Během vaření doléváme vařící vodu podle potřeby.
  • 2
    Skopové maso (bok) opláchneme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
  • 3
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.
  • 4
    Na osmaženou cibuli vložíme nakrájené maso, osmahneme je a zaprášíme prosátou moukou. Znovu osmahneme, přidáme papriku a rajčatový protlak, pepř a zalijeme vlažným vývarem z bílých kostí.
  • 5
    Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme česnek utřený se solí a vaříme zvolna za občasného promíchání, až maso změkne.
  • 6
    Do provařené polévky přidáme uvařené fazole.
  • 7
    Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.