Fazolová polévka se skořicí
60 min.
Ingredience
- 160gramůFazole
- 500mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůSkořice celá
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůPolévkové koření
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
138 mg
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole necháme ve stejné vodě, ve které se namáčely. Přivedeme k varu, dolijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kousek celé skořice a vaříme. Jakmile jsou fazole téměř měkké, vyndáme skořici, dochutíme octem, polévkovým kořením, přilijeme smetanu a odstavíme. Nyní opatrně vmícháme rozkvedlané žloutky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.