Fazolová polévka se slaninou
40 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 4gramyTymián čerstvý
- 800gramůFazole bílé sterilované
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSlanina vepřová
- 6gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Máslo rozpálíme a cibuli osmahneme dozlatova.
- 2Poté přimícháme fazole, koření a vývar. Uvedeme k varu a vaříme 12 minut.
- 3Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu.
- 4Slaninu pokrájíme na menší kousky a osmahneme dozlatova na pánvi.
- 5Jednotlivé porce servírujeme posypané slaninou a sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.