Fazolová polévka se smetanovým krémem
50 min.
Ingredience
- 200gramůFazole
- 1,5litryVoda pitná
- 3gramyBobkový list
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryMléko plnotučné
- 250gramůSmetana na vaření
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 20gramůPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
459 mg
Vápník
90 g
Postup přípravy
- 1Přebrané, pod tekoucí vodou proprané fazole namočíme na celou noc do studené vody v hrnci. Do fazolí (se stejnou vodou, ve které se namáčely) vložíme bobkový list a pod pokličkou povaříme do měkka.
- 2V pánvi rozpálíme máslo, vsypeme mouku a zapražíme na světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Dobře metlou prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek, do níž přilijeme smetanu. Přivedeme k varu a zalijeme měkké fazole v hrnci.
- 3Před dovařením ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a polévku odstavíme. Podáváme na jednotlivých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.