Fazolové karbanátky se žampiony
30 min.

Ingredience
- 400gramůFazole červené sterilované
- 2kusyCibule červená
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOcet vinný
- 40gramůCukr krupice
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaGaram masala
- 30gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžíceMáta
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Jednu cibuli nakrájíme na čtvrtky a odložíme, druhou cibuli rozkrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme, česnek prolisujeme, mátu posekáme na jemno. Fazole scedíme a necháme okapat.
- 2Na lžíci oleje osmažíme cibuli, přimícháme cukr a ocet. Dusíme za občasného míchání na mírném plameni. Když je cibule měkká, odstavíme ji a držíme na teple.
- 3Rozmixujeme druhou cibuli se žampiony, přeložíme do pánve na dvě lžíce rozpáleného oleje a za stálého míchání dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Poté vmícháme česnek, garam masala a mouku, zhruba dvě minuty za stálého míchání dusíme. Nato pánev stáhneme ze sporáku a do směsi zamícháme mátu, sůl i pepř.
- 4Okapané fazole v míse rozdrtíme, přidáme žampionovou směs a vymícháme kompaktní hmotu, z níž tvoříme karbanátky, smažíme na sádle z obou stran do zlatova.
- 5Karbanátky podáváme ozdobené dušenou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.