Fazolové kari
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 120gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 25gramůZázvor celý
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaKurkuma
- 5gramůKoriandr mletý
- 3gramyPepř cayenský
- 5gramůSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 600gramůFazole bílé sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme slunečnicový olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, chilli a strouhaný zázvor. Za občasného zamíchání chvíli smažíme, až se všechny vůně uvolní.
- 2Vmícháme kari, kurkumu, mletý koriandr, kajenský pepř a sůl a mícháme 2 minuty.
- 3Vložíme rajčata s většinou šťávy a podusíme 3 minuty. Přidáme scezené fazole a upravujeme ještě 5 minut, až jsou fazole prohřáté a šťáva zhoustla. Přidáme citronovou šťávu. Podáváme horké, ozdobené koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.