Fazolové lusky dušené se šunkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůŠunka dušená
- 200gramůCibule
- 60gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky zbavíme dřevnatých vláken, odkrojíme špičky na obou koncích, lusky pokrájíme na kratší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme menším množstvím vody, trochu osolíme, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a zpěníme. Přidáme šunku, orestujeme, přisypeme lusky a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme, zasypeme posekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.