Fazolové lusky dušené se šunkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolové lusky zbavíme dřevnatých vláken, odkrojíme špičky na obou koncích, lusky pokrájíme na kratší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme menším množstvím vody, trochu osolíme, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a zpěníme. Přidáme šunku, orestujeme, přisypeme lusky a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme, zasypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.