Fazolové lusky se sýrovou omáčkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky očistíme, omyjeme a spolu s prolisovaným česnekem podusíme v troše vody doměkka.
  • 2
    Do kastrůlku nalijeme smetanu, zahřejeme a přidáme rozdrobený sýr (100 g). Za stálého míchání povaříme asi 15 minut. Omáčku osolíme, opepříme a těsně před podáváníme do ní vsypeme zbylý rozdrobený sýr.
  • 3
    Na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme fazolky, nasekanou petrželku a vše promícháme.
  • 4
    Fazolky upravíme na talíře a podáváme přelité sýrovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.