Fazolové lusky se sýrovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme, omyjeme a spolu s prolisovaným česnekem podusíme v troše vody doměkka.
- 2Do kastrůlku nalijeme smetanu, zahřejeme a přidáme rozdrobený sýr (100 g). Za stálého míchání povaříme asi 15 minut. Omáčku osolíme, opepříme a těsně před podáváníme do ní vsypeme zbylý rozdrobený sýr.
- 3Na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme fazolky, nasekanou petrželku a vše promícháme.
- 4Fazolky upravíme na talíře a podáváme přelité sýrovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.