Fazolové lusky zapečené s krémem
50 min.
Ingredience
- Na krém
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 1hrstPetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka mírně podlité.
- 2Lžící másla vymaštěnou zapékací mísu vysypeme strouhankou, fazolky do ní vložíme, zalijeme osolenými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a zapečeme.
- 3Z bílků připravíme tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a sůl. Připravený krém rozetřeme na povrch fazolek a v troubě necháme zrůžovět. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.