Fazolové lusky zapečené s krémem

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka mírně podlité.
  • 2
    Lžící másla vymaštěnou zapékací mísu vysypeme strouhankou, fazolky do ní vložíme, zalijeme osolenými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a zapečeme.
  • 3
    Z bílků připravíme tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a sůl. Připravený krém rozetřeme na povrch fazolek a v troubě necháme zrůžovět. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.