Fazolové lusky zapečené se sýrem
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, na proužky nakrájené fazolky vsypeme do malého množství osolené vody a podusíme doměkka.
- 2Na 30 g rozehřátého másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme mouku, mletou papriku, pepř a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji 1 dl vody a rozkvedlanou kyselou smetanou, rozšleháme a povaříme.
- 3Po chvíli do omáčky přidáme okapané fazolky, prohřejeme je a urovnáme do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pokrm zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.