Fazolový burger s limetkovým jogurtem a salsou

20 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z limetky vymačkáme šťávu.
  • 2
    Avokádo nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka.
  • 3
    Fazole pomačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme strouhanku, mletou papriku, polovinu nasekaného koriandru, vejce a dvě lžíce salsy. Osolíme a opepříme podle chuti. Pořádně promícháme.
  • 4
    Směs rozdělíme na šest částí, z každé vytvarujeme karbanátek a necháme vychladit v lednici. Poté grilujeme 5 minut z každé strany dozlatova a do křupava.
  • 5
    Zbylý koriandr smícháme s jogurtem a limetkovou šťávou a opepříme.
  • 6
    Housky na hamburger rozpůlíme a potřeme jogurtem. Přidáme pár listů salátu, avokádo, cibuli a fazolový karbanátek, přidáme další jogurt, salsu a přiklopíme druhou částí bulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.