Fazolový burger s limetkovým jogurtem a salsou
20 min.
Ingredience
- 100gramůStrouhanka
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 200gramůSalsa rajčatová
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 150mililitrůJogurt bílý
- 0,5kusLimetka
- 1kusAvokádo
- 0,5kusCibule červená
- 0,25kusSalát ledový
- 800gramůFazole bílé sterilované
- 1kusVejce slepičí
- 6kusůŽemle tuková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z limetky vymačkáme šťávu.
- 2Avokádo nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka.
- 3Fazole pomačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme strouhanku, mletou papriku, polovinu nasekaného koriandru, vejce a dvě lžíce salsy. Osolíme a opepříme podle chuti. Pořádně promícháme.
- 4Směs rozdělíme na šest částí, z každé vytvarujeme karbanátek a necháme vychladit v lednici. Poté grilujeme 5 minut z každé strany dozlatova a do křupava.
- 5Zbylý koriandr smícháme s jogurtem a limetkovou šťávou a opepříme.
- 6Housky na hamburger rozpůlíme a potřeme jogurtem. Přidáme pár listů salátu, avokádo, cibuli a fazolový karbanátek, přidáme další jogurt, salsu a přiklopíme druhou částí bulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.