Fazolový kotlík
110 min.
Ingredience
- 300gramůFazole bílé
- 1kusBobkový list
- 200gramůVepřová plec
- 200gramůHovězí maso zadní
- 100gramůVepřový bok
- 120gramůCibule
- 30gramůFeferony
- 1stroužekČesnek
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůSalám měkký
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme máčet přes noc. Hrnec s fazolemi postavíme na oheň, osolíme, přidáme bobokový list, opepříme a přivedeme k varu.
- 2Všechno maso rozkrájíme na kostky, cibuli oloupeme, rozpůlíme, česnek prolisujeme, feferonku zbavíme jádřince a necháme vcelku, salám nakrájíme na kostičky. Maso, cibuli, česnek i feferonku přidáme k fazolím a vaříme do měkka. Přisypeme salám, povaříme 5 minut a odstavíme.
- 3Z hrnce vyjmeme cibuli, bobkový list, feferonku, zbylý pokrm rozdělíme do misek a podáváme s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.