Fazolový salát s čabajkou
25 min.
Ingredience
- 300gramůKlobása - Čabajka
- 1kilogramFazolky mražené
- 1kusCibule červená
- 20gramůKopr čerstvý
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1decilitrOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Klobásu nakrájíme na kolečka a na pánvi za stálého obracení opečeme, aby změkla, asi tak 5 minut, a dáme stranou.
- 2Zelené fazolky opláchneme a ve vroucí vodě povaříme přibližně 5 minut doměkka. Scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou, nakrájíme na půlky a dáme do salátové mísy, kam přidáme vychladlou klobásu, drobně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, olej, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu, dobře promícháme a podle vlastní chutě přidáme ocet, sůl a pepř. Ještě jednou zamícháme a porcujeme na talíře anebo do salátových menších misek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.