Fazolový salát s hořčičnou zálivkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 50gramůHořčice
- 30mililitrůOlej olivový
- 20gramůCibule
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 5mililitrůOcet kvasný lihový
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
10 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
696 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme do studené vody a necháme několik hodin namáčet. V téže vodě je potom uvaříme doměkka a scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím v míse ušleháme hořčici s olejem, přidáme cibuli nadrobno, sůl, pepř, trochu octa a cukr. Vmícháme uvařené fazole a rozdělíme do misek. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.