Fazolový salát s klobásou
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyOkurky nakládané
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůKlobása Dunajská
- 300gramůFazole bílé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Přebrané a oprané fazole namočíme na několik hodin a potom je dáme vařit do osolené vody. Po uvaření fazole scedíme a necháme vychladnout.
- 2K fazolím přidáme okurky a klobásu nakrájené na kolečka. Ochutíme solí, pepřem a octem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a vše promícháme.
- 3Natvrdo uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k salátu. Ještě lehce promícháme.
- 4Salát ozdobíme na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninou. Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.